סדנאות הבישול של יעל ריבר
אל האוכל המדהים של יעל נחשפנו לאחרונה, כשאירחה אותנו בביתה המרהיב באחת מתוך סדנאות האוכל המרעננות שלה. לא יכולנו שלא לשים לב לשילוב יוצא הדופן בין איכות ורמת המנות אותן היא מכינה לבין הכישרון העיצובי שעוטף את חלל הבית אותו עיצבה.
השילוב בין העיצוב לבין המסר שאותו יעל מעבירה דרך האוכל – מייצר חוויה ייחודית ומרעננת במיוחד שמשאיר טעם של עוד. תשומת ליבה אל הפרטים הקטנים, שילוב הצבעים, וטעמן של מנות האוכל המענגות, החדירה בנו את הרצון לשתף על החוויה הכיפית שחווינו!
הכירו את יעל ריבר, נשואה ואמא לשלוש בנות מקסימות. עלתה ארצה מבלגיה לפני כ-13 שנים, משתפת על המהפך שעברה בחייה בדרך להגשמתה העצמית.
"עד לפני מספר חודשים עסקתי בעיצוב פנים, תחום שבו עבדתי ב-25 השנים האחרונות."
איך הגעת לתחום עיצוב הפנים?
"נולדתי בתחום, הורי וחלק מבני משפחתי כבר עסקו בתחומי עיצוב הפנים והאדריכלות וכן הכניסה שלי לתחום קרתה באופן דיי טבעי. לאחר שסיימתי את לימודי עיצוב הפנים בבלגיה, התחלתי לעבוד בתחום ובניתי קריירה מוצלחת."
מה השתנה?
"בגיל 28, עוד כשהתגוררתי בבלגיה, קמתי בוקר אחד והרגשתי שאני חייבת לעשות שינוי בחיים. הרגשתי שכל יום שעובר זהה ליום הקודם, ולמרות הקריירה, המשפחה והחיים הטובים שהיו לי בבלגיה, היה חסר לי משהו בחיים.
החלטתי לעשות שינוי, לעלות לארץ ולחפש את האושר האמיתי, תוך מספר ימים קניתי כרטיס טיסה ונחתתי בישראל.
רציתי לתת לעצמי שלושה חודשים להתמקם ולהתחבר למקום החדש אליו הגעתי. אחרי שבועיים כבר מצאתי עבודה באחד המשרדים הגדולים בארץ לאדריכלות.
חזרתי לבלגיה בשביל לסגור את העסק, עזבתי את הדירה, מכרתי את כל מה שהיה לי והתחלתי דרך חדשה בארץ. לאחר תקופה קצרה, הגיעו אלי לקוחות מבלגיה שרכשו דירות להשקעה בארץ וביקשו ממני לעצב להם את הדירות בישראל.
כך למעשה המשכתי את עבודתי כמעצבת פנים גם בארץ לעוד תקופה של כ-13 שנים. הגשמתי את חלומם של לקוחות רבים והתמחיתי בעיצוב דירות יוקרה. הצלחתי לרגש את לקוחותיי דרך עיצוב הבית שלהם ובכל אחד מהפרויקטים ניסיתי לחשוב אחרת ולהביא את עצמי מחדש.
עד שלפני מספר חודשים שוב הגעתי לאותה הנקודה, למרות כל ההישגים המקצועיים שלי בתחום עיצוב הפנים, הרגשתי שהתשוקה הפנימית שלי למקצוע ירדה ולא כפי שהייתה בעבר. החלטתי לקחת הפסקה מהתחום כדי להבין מה באמת יעשה אותי מאושרת."
מה גרם לך להיכנס לעולם הבישול וסדנאות האוכל?
"מאז ומתמיד אני מתעניינת בתזונה, בבריאות הגוף והנפש. אני לוקחת על עצמי לייעץ ולטפל באנשים שקרובים אלי.
שמתי לב שכמו שהצלחתי לרגש את הלקוחות שלי דרך עיצוב הבית שלהם, יש לי יכולת לרגש אנשים דרך האוכל. אוכל הוא בעצם אותו אמצעי שמכיל הרבה ממדים, ביניהם ממד הטעם, שמאפשר לי ליצור ולבטא את עצמי.
אני מוצאת את האיזון בין הטעמים, הטקסטורות והצבעים ולא פחות חשוב, שומרת על הערך התזונתי של כל המרכיבים.
שואלים אותי הרבה "איך הכל קרה…?"
הכל קרה לבד ובאופן טבעי, מתוך האהבה שלי לתחום הבישול, נוצרו מפגשים חברתיים אצלי בבית שבהם אירחתי, בישלתי וכיבדתי את האורחים שלי. תוך כדי הכנת הארוחות, הסברתי על המרכיבים, איך ליצור איזון בין הטעמים השונים ועל הקשר בין מה שמכניסים לפה לבין ההשפעה הבריאותית על הגוף.
במפגשים אני מייצרת חוויה אינטימית ונעימה, שגורמת לאנשים לעצור הכל, להתנתק רגע מהלחץ היומיומי ומהשגרה ולהתרגש מחוויה קולינארית ייחודית.
הרגשתי את ההתאהבות המיידית של האנשים שהסכימו לקחת חלק במסע החווייתי. כולם התחברו למסר שניסיתי להעביר שלאוכל יש השפעה ישירה וכוח רב על הגוף והנפש. אכילה בריאה מייצרת אנרגיה גבוהה שנשמרת לאורח זמן ומעניקה סיפוק פנימי ושלווה.
"האוכל מצא את דרכו אלי"
הבנתי שעכשיו אני רוצה להעביר את המודעות ואת הידע הרב שצברתי בתחום ולייצר קשר ורגש אצל אנשים דרך חוויה אחרת.
החוויה תשלב לימוד וחשיפה לחומרי גלם טבעיים שרובם לא עברו תהליך עיבוד וטכניקות בישול שונות, כדי לשמור על הערך התזונתי הגבוה ביותר.
ספרי קצת על הסדנאות
הסדנאות מתקיימות אחת לשבועיים בימי שישי בביתי ברמת השרון או במיקומים נוספים עליהם אני מעדכנת מראש לנרשמים. מתחילים בבוקר נעים ומרגש של בישול לקבוצות של 8 עד 12 משתתפים. עוברים יחד חוויה כיפית של שלוש וחצי עד 4 שעות סה״כ שבהן אנחנו מכינים יחד את המנות ולסיום, אוכלים כולם יחד .
סוג הבישול הוא אוכל עם מודעות, בדגש על שמירת הערך התזונתי של כל מרכיב, כלומר הימנעות מבישול יתר, ללא תוספת סוכר מעובד, וללא גלוטן .
במהלך הסדנה נלמד כיצד לאזן ולחבר בין הטעמים, שיטות להגשת מנות ותפקידם של הצבעים בהכנת מנות האוכל.
מה יהיה בתפריט?
- טבעונות למתחילים – הכנת מספר סוגי גבינות שונות ושילובן במנות.
- סדנת הכנת מנות לילדים – אוכל שילדים אוהבים עםTWIST למודעות לבריאות.
- הכנת דגים בכל מיני צורות – איך להתייחס לזנים שונים של דגים, הטיפול הנכון בהם לפי כל מנה, שילוב דגים עם מאכלים אחרים, טכניקות חיתוך ובישול שונות.
- בישול אסיאתי FUSION – איך ליצר מנות בקלות ובמהירות עם טעמים אסייתיים, ביניהם שילובים של טעמים יפנים, תאילנדים והודים (לא רק טבעוני).
- בישול בסגנון טורקי/יווני מסורתי של הבית.
- סדנת קקאו RAW – קקאו RAW או בשמו השני קקאו חיי הינו קקאו שלא עבר תהליך של קלייה, תהליך שהופך את חומצות השומן החיוניות שבו לשומן טראנס, את התאוברומין לקפאין, והרס של האנזימים המטבוליים והסיבים. נלמד כיצד להכין שוקולד מעולה וטעים ללא תוספת סוכר מעובד, טראפלס, משקה קקאו ומטעמים נוספים.
- בישול בסגנון תאילנדי – הכנת רטבים שונים ושילובם בסגנונות שונים של סלטים, תבשילים ומרקים בטעמים מקוריים.
- סדנת "רק סושי" יפנית.
- סדנה בסגנון הודי "עדין".
חשוב לציין כי כל סדנה , תכלול ערך מוסף ותשלב תכנים נוספים בנושאים משלימים לתחום הבית, המטבח, האוכל, התזונה והבריאות.
פרטים נוספים על הסדנאות ויצירת קשר
יעל ריבר
אינסטגרם
054-7621582
מתכונים נוספים של יעל ריבר:
מרק מיסו יפני עם רביולי שקוף במילוי ירקות שורש – המטבח של יעל ריבר
דים סאם פטריות וקרם כמהין צמחוני | מתכון יעל ריבר
רוצות לקרוא עוד? הירשמו לניוזלטר – לחצו כאן
כתבות נוספות: