הנשים הראשונות שהטביעו את חותמן
כל שינוי היסטורי מתחיל ביוזמה, בפריצת דרך, במישהי או מישהו שהקדימו את זמנם והתגברו על מחסומים פסיכולוגיים, תפישתיים וחברתיים. כך גם אנט קלרמן, שהייתה האישה הראשונה שלבשה בגד ים עם חלק אחד, רומרו רימורה, שנאבקה עבור זכות ההצבעה של נשים יפניות, גרטרוד ארדל, שבשנת 1926 חצתה את תעלת למאנש, והייתה האישה הראשונה לעשות זאת, אמיליה ארהרט, שהייתה האישה הראשונה שחצתה את האוקיינוס האטלנטי בטיסת יחיד, ועוד רבות אחרות, שנביא את חזונן, אומץ ליבן ויזמותן אל קדמת הבמה.
קבלו את הנשים שעשו היסטוריה ובכך סללו את הדרך לעוד רבות אחרות להיות מעבר לזמן, מעבר לדעות הקודמות ומעבר לפחד.
אנט קלרמן
חיה בתחילת המאה הקודמת, הקדימה את זמנה כאשר מעשיה נחשבו למתירניים עד מדי. האישה הראשונה שלבשה בגד ים שנתפר כחלק אחד, בעוד שהיה מקובל ללבשו שמלות לים. האישה שהפכה את השחיה הצורנית למקצוע גם בקולנוע, ואף רשמה מדריך על כך. ואם זה לא הספיק, גם הייתה לאישה הראשונה שהצטלמה בעירום להפקה הוליוודית. אגב, את עניין בגד הים היא מינפה לעסק משגשג.
קומקו קימורה
את ההשראה למעמד האישה, היא קיבלה בזכות מגוריה ועבודה כעיתונאית בארצות הברית. קרוב ל-30 שנה, שהיא נאבקה יחד עם התנועה הסופרג'יסטית לזכות הצבעה לנשים ביפן, זכות שהושגה לאחר מלחמת העולם הראשונה.
ייסדה את המגזין הנשי "אישה חדשה אמיתית" והעבירה הרצאות בנושא זה. בנוסף לאלו, היא גם ניהלה תיאטרון בטוקיו, בו רקדה ושיחקה.
גרטרוד ארדל
האישה הראשונה שחצתה את תעלת למאנש בשנת 1926, מצר ים המקשר בין האוקיינוס האטלנטי והים הצפוני, ומפריד בין האיים הבריטיים וצפון צרפת. חציית התעלה ארכה כ-14 שעות ו-34 דקות. גרטרוד ארדל, שחתה את התעלה ללא הפסקה ושברה את השיא הקודם של 16 שעות וחצי. גרטרוד היתה שחיינית אמריקאית, אלופה אולימפית, ושיאנית עולם 5 פעמים, אחד מהם באולימפיאדת 1924 שנערכה בצרפת, בשחיית 400 מטר. "מלכת הגלים" היה הכינוי שקיבלה.
גרטרוד זכתה לחיים ארוכים ולימי גבורות לא מעטים, ונפטרה בגיל 98 בניו ג'רסי.
אמיליה ארהרט
משחיינית אלופה אולימפית לטייסת, שהטביעה את חותמה בחברה האמריקאית, וסיפורה המרגש על חציית האוקיינוס האטלנטי לבד, תוך אובדן תקשורת, מסופר במפורט במוזיאון האוויר והחלל בוושינגטון, שמאחסן את מטוסה ממסע זה.
אמיליה, טייסת וסופרת, פורצת דרך יוצאת דופן בעולם התעופה, שהיה שמור אז לגברים בלבד.
למעשה מסעה של ארהרט, התחיל בעקבות רצון של אישה אמריקאית בשם איימי גסט, שהביעה רצונה לחצות את האוקיינוס האטלנטי, היא זו, שמימנה את המסע עבור ארהרט. זה לא השיא היחיד שקבעה ארהרט, מאוחר יותר היא אף קבעה שיא בטיסה לגובה. את מותה מצאה בנסיבות טראגיות בטיזסה, סמוך ליולי 1937. בהתחלה הוכרזה כנעדרת, עד שנקבע מותה.
מרגרט בורק-וויט
הצלמת הקרבית הראשונה של חיל האוויר האמריקני, והאישה האמריקאית הראשונה שנכנסה לברית המועצות. צלמת רשמית של כתב העת Life, שעבורו צילמה גם את מלחמת העולם השנייה.
היא צילמה את ההפצצה של הכיכר האדומה במוסקבה, היא הראשונה שטסה בטיסה קרבית, וצילמה קרבות, נחשדה במעורבות בפעילות קומונסטית, אך ברבות הימים חשש זה הוסר. את אהבתה לצילום ירשה מאביה, נפטרה ממחלת הפרקינסון.
מוד סטיבנס ווגנר
המקעקעת הראשונה מארה"ב. נולדה בשנת 1877, בקנזס. במסגרת עבודתה כאמנית קרקס פגשה את בעלה שהיה אמן קעקועים ולימד אותה את רזי המקצוע. למעשה המקצוע עבר בירושה גם לביתה, שהחלה להתקעקע עוד שהיתה בת 9. את עבודתם האומנותית הם ביצעו באופן ידני, והיו אחראים להפצת אומנות הקעקוע בארה"ב.
בתקופתה השמרנית, אין ספק שמדובר באישה יוצאת דופן ופורצת דרך באומנות הקעקוע, אמנית בנשמתה שחיה חיי מסעות ואומנות.
אנה לי פישר
האישה שגם ההורות לא עצרה אותה מלהיות האסטרונאוטית השישית והאם הראשונה בחלל, בו שהתה 7 ימים, 23 שעות, ו44 דקות.
אנה פעילה עד ימנו אנו ב-NASA , מילאה וממלאה עד היום תפקידים בכירים בארגון, החל מתכנון משימות מורכבות, השתתפות בפרוקייטים של מעבורות החלל ופיתוח תחנות חלל.
אנה לי פישר זכתה בפרסים מטעם ארגון החלל הלאומי בארה"ב, מטעם אוניברסטית ULCA בקליפורניה, אותה סיימה בהצטיינות, אבל אין ספק שהפרס שהיא הכי גאה בו הוא "אם השנה".
ולנטינה טרשקובה
קוסמונטאוטית סובייטית, ד"ר להנדסה, קולונל (סא"ל) בחיל האוויר הסובייטי, והאישה הראשונה שהגיע לחלל בשנת 1963. שהתה קרוב ל-71 שעות בחלל במסלול סביב כדור הארץ, זו היתה שהות ארוכה יותר מכל האסטרונאוטים האמריקאים יחד.
משימתה היתה ליצור קשר רדיו בחלל עם חללית נוספת, שטסה במרחק של 5 ק"מ ממנה.
טרשקובה הייתה לאישיות מפורסמת בברית המועצות והעיתונות עקבה אחר פעולותיה. כמו כן, ייצגה את מדינתה באירועים בינלאומיים והייתה פעילה בקידום נשים.