האם מותר לאכול טונה בהריון?
אם את בהריון ואת מתלבטת בשאלה האם מותר לאכול טונה בהריון, הגעת לכתבה הנכונה.
טונה הינו אחד הדגים הפופולאריים ביותר שמהווה מקור נהדר למגוון חומרים מזינים שחשובים מאוד לנשים בזמן הריון. הם מכילים כמות גבוה של חומצות שומן חיוניות שבריאות לגוף האדם. יש המון סוגי טונה למאכל, וביניהם טונה טרייה, טונה אדומה, טונה לבנה וטונה מקופסת שימורים. אך איזה מהם מותר לאכול בהריון ומהם היתרונות והסכנות באכילת טונה בזמן הריון?
טונה – יתרונות תזונתיים
יש המון יתרונות באכילת טונה, במיוחד בזמן הריון, וביניהם:
- מקור מצויין לחלבון – מרכיב חשוב להתפתחות וגדילת העובר.
- מכילה שומנים חיוניים – EPA ו-DHA – שחשובים להתפתחות מערכת הראייה והמוח של התינוק.
- מכילה ויטמין D
- מקור עשיר בברזל – חשוב להתפתחות המוח ומערכת העיצבית של העובר.
- מקור מעולה לויטמין 12B – חשוב להתפתחות המערכת העיצבית של התינוק, לייצור דם ומניעת אנמיה בהריון.
החסרונות באכילת טונה בהריון
נשמע שיש כל כך הרבה דברים טובים בלאכול טונה לנשים בהריון, מה כבר יכול להיות כל כך מזיק?
למעשה, הבעייתיות בצריכת טונה בזמן הריון הוא החשיפה לכספית. דגי טונה נחשבים לדגים שעלולים להכיל באופן יחסי כמות גבוה של כספית שעלולה להזיק להתפתחות העובר.
מכאן מגיעה השאלה, מה עולה על מה, היתרונות על החסרונות או ההיפך? והאם בכלל כדאי לנשים בהריון לאכול טונה ולקחת את הסיכון?
האם מותר לאכול טונה בהריון?
לפי הנחיות שפרסם משרד הבריאות לבטיחות המזון לנשים בהריון, דגים שמכילים כספית עלולים לפגוע בעובר. לכן, יש להימנע מאכילת סטייק טונה וטונה לבנה (המכונה בשם טונה אלבקור) שהם נחשבים דגים גדולים – זאת בשל החשש להימצאות כמות גדולה של כספית בדגים אלו.
דגים גדולים נוספים שיש להימנע מאכילתם בזמן ההריון הם המקרל הגדול, כריש, דג חרב וליבנה.
אם כך, איזה טונה כן אפשר לאכול?
עוד מפורסם באתר משרד הבריאות כי הטונה שכן אפשר לאכול בהריון היא הטונה הבהירה מקופסת השימורים.
דגים נוספים שנחשבים לבטוחים לאכילה בזמן הריון הם דגים המצויים בארץ לרבות דגי הבריכות.
חשוב לציין כי משרד הבריאות ממליץ לנשים בהריון לאכול אך ורק דגים ובשר שבושלו היטב. כלומר יש להימנע מאכילת דגים, ביצים או בשר נא או חצי מבושל.
טונה סטארקיסט בהריון – מותר?
צריכת טונה סטארקיסט בהריון היא למעשה אכילת טונה משימורים בהריון – מותרת לנשים בהריון.
כמה טונה אפשר לאכול בהריון?
לטונה יש המון יתרונות תזונתיים, אך יחד עם זאת מומלץ להגביל את צריכת הטונה השבועית. לפי מידע שפרסם ה-FDA, לאישה בהריון מומלץ לאכול בין 225-340 גרם דגים או פירות ים בשבוע. כלומר ניתן לאכול בין 240 ל-340 גרם בשבוע של טונה בהירה משימורים בהריון.
טיפים לשמירה על אכילת דגים בטוחה בזמן הריון
חשוב להקפיד על מספר כללים שיסייעו לך לשמור הריון תקין ועובר בריא.
- יש להקפיד על אכילת דגים טריים. אם לדג יש ריח חריף – לא לאכול!
- חשוב להקפיד על הגיינה וטיפול נכון בדגים.
- יש לשמור את הדגים הטריים והמבושלים בטמפרטורה נכונה כדי למנוע התפתחות חיידקים.
- חשוב לאכול דגים שבושלו כראוי – אין לאכול דגים נאים בהריון.
- כשאוכלים מחוץ לבית, למשל במסעדה, חשוב לוודא עם המלצר כי הדגים המוגשים טריים ומבושלים היטב ומתאימים לצריכה של אישה בהריון.
- להימנע מאכילת דגים גדולים שעלולים להכיל כמות גבוהה של כספית.
- יש להימנע מאכילת דגים מעושנים שאינם עוברים תהליך בישול כראוי כמו למשל סלמון מעושן, הרינג, לקרדה וכדומה.
- יש להימנע מאכילת ממרחי דגים בשמנת או במיונז בזמן בהריון.
- במסעדות שמגישים מנות של דגים נאים, למשל סושי, לבקש שישתמשו בכלי הכנה אחרים מאלה שמכינים את הדגים הנאים.
- במקרה של חשש, מומלץ לא לאכול ולהימנע מבעיות בשלב מאוחר יותר.
הריון בריא וקל!
כתבות נוספות שיעניינו אותך