תינוק מוציא לשון
תינוקות משתמשים בפה שלהם למטרות רבות. אם ראית את התינוק שלך מוציא לשון, וודאי יצא לך לתהות האם זאת התנהגות נורמלית לתינוקות ומה זה אומר. אז התשובה לשאלה היא כן זה נורמלי, תינוקות יכולים להוציא את הלשון.
למה זה נורמלי שהתינוק שלך מוציא לשון ומה זה אומר?
תינוקות נולדים עם רפלקס יניקה/מציצה חזק שעוזר להם לינוק ולשרוד את החודשים הראשונים של חייהם. חלק מהרפלקס הזה שעובד איתו ביחד הוא מצב שבו התינוק מוציא את הלשון, מצב זה הוא למעשה רלפקס נוסף המכונה בשם Extrusion או Tongue-Thrust(דחיפת לשון).
הרפלקס שבו התינוק מוציא לשון הוא רפלקס שלמעשה עוזר לו לשמור על עצמו מפני חנק ומסייע לו להתחבר טוב יותר לפטמות החזה של האם המניקה.
ניתן לשים לב בבירור לרפלקס זה כאשר לשונו של התינוק בזמן האכלה נוגעת או נלחצת, למשל על ידי כפית ההאכלה. כתוצאה מפעולה זו, התינוק יוציא את לשונו החוצה על מנת לאפשר חיבור ליניקה מהפטמה או מבקבוק ההאכלה.
מתי מתפתח הרפלקס שבו התינוק מוציא לשון?
הרפלקס מתחיל להתפתח עוד לפני שהתינוק נולד, לכן הוא קיים אצל רוב התינוקות כבר אחרי הלידה. רפלקס הוצאת הלשון חשוב מאוד בחודשים הראשונים בחיי התינוקות, שכן גם אחרי הלידה השרירים שלהם עדיין אינם מפותחים מספיק ולכן יכולים לאכול מזון שהוא נוזלי בלבד.
כמה זמן נמשך רפלקס הוצאת הלשון אצל התינוקות?
ככל שהתינוק מתפתח וגודל כך יתחיל להעלם הרפלקס. ברוב המקרים הרפלקס יעלם באזור החודש הרביעי לחודש השישי לאחר הלידה. אלו גם החודשים שבהם התינוק מתחיל בטעימות ובמעבר לאכילת מזונות מוצקים.
היעלמות הרפלקס של הוצאת הלשון בתינוקות מסייע להם בגמילה מבקבוקים ומהנקה, ובלמידת אכילת מזונות מוצקים.
תינוק בן שנה מוציא לשון
ישנם מקרים בהם תינוק בן 8 חודשים או אפילו תינוק בן שנה מוציא לשון. אף על פי שקיימים לא מעט מקרים כאלה, מומלץ להתייעץ על כך עם רופא הילדים, שכן הוצאת לשון בגילאים מאוחרים יותר עלולה לפגוע בהתפתחות ישרה של השיניים. כמו כן, יכולות להיות השפעות גם על התפתחות הדיבור והגיית מילים ואותיות שכרוכות בהפעלת השפתיים.
סיבות נוספות שיכולות להסביר למה התינוק מוציא לשון
אחת הדרכים הראשונות שבהן תינוקות מתחילים לחוות את העולם הוא על ידי הפה שלהם שמאפשר להם לאכול, לטעום ולגלות מרקמים חדשים לראשונה בחייהם. לכן, זה מאוד נפוץ לראות תינוקות שדוחפים לפה שלהם כל דבר שהם רואים או נוגעים בו. כך הם למעשה לומדים להכיר דברים חדשים.
חלק מהתנהגות זאת הוא המצב שבו התינוק לומד להכיר את השפתיים שלו.
סיבות נוספות שיכולות להסביר למה התינוק מוציא את לשונו הן שהתינוק משחק, התינוק הפך את הוצאת הלשון לתחביב, התינוק שבע או רעב, הוא מעדיף לנשום דרך הפה, שרירי הלשון שלו עדיין אינם חזקים מספיק, יש לו גזים או שהוא פשוט לא מוכן לאכול מוצקים עדיין.
תינוק מוציא לשון – מתי לחשוש?
אם ישנה התנהגות חריגה אצל התינוק, למשל אם הוא כל היום עם הלשון בחוץ, יורק ומזיל ריר מעבר למצב הנורמלי בזמן גדילת השיניים הראשונות, מומלץ להוועץ עם הרופא.
איך ניתן לזהות את הרפלקס שבו התינוק מוציא לשון?
כדי לזהות את הרפלקס ולגרום לתינוקך להוציא לשון ניתן להציע לו כפית ולקרב אותה לכיוון הפה. הכפית יכולה להיות ריקה או שניתן להניח עליה מעט חלב או פורמולת תינוקות.
אם התינוק מוציא לשון, סימן שהרפלקס עדיין קיים.
אם התינוק פותח את הפה ורוצה לאכול מהכפית, סימן שהרפלקס מתחיל להעלם או שכבר נעלם.
לסיכומו של עיניין,
תינוק שמוציא לשון בחצי השנה הראשונה לחייו הינו רפלקס נורמלי לחלוטין שנועד להגן על התינוק מפני חנק ולסייע לו בהנקה. אם הרפלקס נמשך תקופה ארוכה יותר או אם ישנו חשש שמשהו אינו כשורה, מומלץ לפנות אל רופא הילדים המטפל להתייעצות.
כתבות נוספות שיעניינו אותך
יצירות לילדים: 4 רעיונות מגניבים ליצירה בבית עם הילדים
פתרונות אחסון לחדרי ילדים – כל צעצוע במקומו מונח
אתרים לרכישת אביזרי אחסון לחדרי ילדים
רוצות לקרוא עוד? הירשמו לניוזלטר – לחצו כאן