לא צריך לבחור בין קריירה לאימהות
אם גם את נקלעת למצב שבו את צריכה לבחור בין הרצון לגדל את הילדים שלך לבין פיתוח קריירה מצליחה, את לא לבד.
בעידן המודרני של היום שבו מצפים מנשים להיות סופר וומן, בעולם תעסוקתי שעוצב לגברים ולא השתנה מאז מלחמת העולם השנייה, נשים רבות שהופכות להיות אימהות, נאלצות להתמודד מידי יום מול משימה שנראית לעיתים כבלתי אפשרית – גידול הילדים וניהול הקריירה.
הגיע הזמן לשנות את זה!
אפשר לפתח קריירה וגם לגדל ילדים בריאים ומאושרים, בלי להיקרע!
מורן שוסטר, מייסדת SVT.Jobs, הקהילה השיתופית הראשונה בין מחפשי עבודה למעסיקים, הוכיחה כי אפשר גם אחרת.
מורן נשואה ואמא לשלושה ילדים, מתגוררת עם משפחתה ברמת השרון. משתפת כי את SVT.Jobs הקימה בעקבות קריירה רבת שנים בתחום גיוס עובדים, בהן ניהלה סניפים ותחומי פעילות בחברת השמה מובילה בישראל.
"לאחר שהקמתי משפחה הייתה ציפייה שאבחר בין קריירה לבין חיי משפחה. החלטתי לא לוותר! יצאתי לעצמאות והקמתי מודל חדש בתחום של איתור עובדים.
בקצב שלי.
בזמן שלי.
ההצלחה הכלכלית שלי משכה נשים רבות להצטרף אלי, להתמחות במקצוע וליהנות מחיים מאוזנים ומצליחים.
ביחד אנו חזקות יותר".
מהי למעשה קהילת SVT.Jobs?
"SVT.Jobs הינה למעשה קהילה שמקשרת בין עובדים למעסיקים. במסגרת העבודה בקהילה, פועלות מעל ל-40 מנהלות גיוס עצמאיות, כאשר לכל מנהלת תיק מעסיקים משלה, אותו היא בונה בהדרכה ובתמיכה מלאה של SVT.Jobs.
איתור המועמדים לעבודה מתבצע ע"י מאות סוכנים נוספים שעובדים יחד בקהילה, אשר מאתרים מועמדים דרך רשתות חברתיות.
השילוב בין הטיפול המקצועי של המנהלות במשרות לבין פעילות סוכני המועמדים ברשתות החברתיות, יצר את שיטת הגיוס המהירה והמדויקת ביותר בשוק גיוס העובדים. SVT.Jobs מאפשרת למעסיקים ליהנות מיתרונות חכמת ההמונים והכלכלה השיתופית גם בתהליכי גיוס העובדים".
איך התפתחה הקהילה?
"במשך שנים עסקתי בתחום ה-HR וההשמה בחברות המובילות בארץ ובעקבות האימהות החלטתי לצאת לעצמאות.
הקמתי עסק עצמאי לגיוס עובדים והתאמתי אותה למציאות של גיוס עובדים, מציאות שבה הרשתות החברתיות היוו כלי מרכזי בפרסום המשרות.
החלטתי לגייס מועמדים ללא מודעות באתרי דרושים ופניתי למומחים ברשתות החברתיות שיסייעו לי באיתור מועמדים פוטנציאליים תמורת תגמול כספי סופר אטרקטיבי.
תוך חודשים ספורים, העסק גדל והצליח לגייס עובדים רבים בתחומים שונים. לאט לאט הצטרפו עוד ועוד נשים ששמעו על ההצלחה של העסק ורצו לבנות לעצמן עסק דומה.
הקהילה של SVT.Jobs, למעשה מספקת פלטפורמה פנימית למעקב וניהול המשרות, וכן מספקת הכשרה מקצועית וליווי אישי צעד אחר צעד לבניית עסק עצמאי בתחום גיוס עובדים.
כך נוצר המצב שבו מנהלות ההשמה עובדות באופן עצמאי וגמיש מבחינת לוח הזמנים שלהן, ומשיגות הצלחה כלכלית וחופש פיננסי".
מי מתאימה להצטרף לקהילה?
"חשוב לציין שלרוב המנהלות שהצטרפו לקהילה לא היה עסק עצמאי לפני כן, ורובן הגיעו מעולמות שונים מעולם הגיוס. המשותף לכולן הוא הרצון למקסם את יכולתן תוך עבודה גמישה מהבית.
דרך חיים זו מחייבת משמעת עצמית גבוהה מאוד, רצון ופתיחות ללמוד ולהתגבר על קשיים חיצוניים ופחדים פנימיים. אנו מדריכים ומלווים כל מצטרפת בתהליך הקמת העסק העצמאי שלה על בסיס הרעיון של הצלחה משותפת. להיות בעלת עסק משלך אבל לא לבדך".
כיצד נערך תהליך ההכשרה?
"תהליך ההכשרה ובניית תיק מעסיקים אישי אורך בין שלושה לארבעה חודשים, בהן המועמדות לומדות וצוברות מיומנויות שיסייעו להן בהצלחת העסק שלהן. לרוב זוהי גם תקופת הזמן שלוקחת כדי להתחיל לראות תוצאות ראשונות של הכנסה.
ההכשרה כרוכה בתשלום של 3,510 ₪ שמתחלק לחצי שמשולם עם התחלת ההכשרה, והיתרה לאחר קבלת התשלום על הגיוס הראשון. אנו באים לקראת מתעניינות שמראות רצינות ומחויבות לתהליך.
המפגשים מתקיימים אחת לשבוע בימי ראשון בין השעות 9:30 ל-13:30 באזור חדרה או באזור המרכז.
השלב הראשון של תהליך ההכשרה מתחיל המפגש היכרות שבו אנו בוחנים את ההתאמה של המועמדת להקמת עסק עצמאי בתחום. אם נחליט ביחד עם המועמדת שהיא מתאימה לצאת לדרך עצמאית במסגרת הקהילה שלנו, נצא לדרך".
מהו טווח ההכנסה של מנהלת עצמאית בתחום?
"40% מהמנהלות המובילות שלנו עושות מעל 15,000 ₪ בחודש בחצי משרה. היתר נעות סביב 6,000-10,000 ₪".
שתפי סיפורי הצלחה של מגייסות בקהילה שלכן.
"הייחודיות של הקהילה שלנו הוא שאנחנו באמת מייצגים מועמדים ונלחמים עבורם היכן שקולם לא נשמע. יש לנו אינסוף סיפורים. לאחרונה למשל, הצלחנו למצוא עבודה למועמד החולה בניוון שרירים. בשל מוגבלותו הוא לא זומן לראיונות עבודה מזה 9 חודשים והוא היה מאוד מתוסכל. הסוכנת והמנהלת שליוו אותו מאוד התרשמו ממנו וגמרו אומר לעזור לו. הם פנו ללקוח ושיווקו את היתרונות והיכולות של המועמד ואחרי שבוע המועמד התקבל לעבודה כאנליסט. הקשרים האישיים שלנו עם הלקוחות וההיכרות המעמיקה שלנו עם הפעילות שלהם – כל אלו מאפשרים לנו לזהות את השידוך המתאים ביותר בין מועמד ללקוח".
איך הקמת עסק בתחום תוך ההשתלבות בקהילת SVT.Jobs מתאימה לאימהות?
"מנקודת הראיה של מנהלת הגיוס היא רואה בעצם את עצמה כבעלת עסק עצמאי במסגרת הפלטפורמה. העסק העצמאי נותן לה את השילוב של עבודה מהבית, בזמנים גמישים ויכולת השתכרות גבוהה יחסית לכמות השעות המושקעת.
למנהלת הגיוס שלושה תפקידים עיקריים.
- גיוס מעסיקים ומשרות | המנהלת מאתרת מעסקים ומחתימה אותם על חוזה התקשרות מול הפלטפורמה. תהליך ההדרכה הראשוני של המנהלת עוסק ברובו בשיפור יכולת השיווק שלה ורוב המנהלות מסוגלות בפרק זמן של מספר ימים לפגישה ראשונה עם מעסיק פוטנציאלי. בפרק זמן של שישה חודשים המנהלת אמורה לגייס כמות של מעסיקים אשר יקיימו אותה מבחינה עסקית.
- סינון ובדיקת המועמדים | התפקיד השני של המנהלת הוא לוודא התאמה של המועמדים הנשלחים אליה על ידי הסוכנים. אם היא באה ללא רקע קודם היא עוברת הכשרה בתחום ומקבלת תמיכה שוטפת לתחום זה.
- גיוס סוכנים | התפקיד השלישי של המנהלת הוא גיוס סוכנים. שלב זה מתבצע לאחר שמנהלת כבר מתפקדת וגייסה מספר מעסיקים. חשוב להבין שמנהלת המשתמשת בסוכן של מנהלת אחרת לצורך ביצוע השמה צריכה לשלם למנהלת העמיתה סך של 10% מהעמלה (מוגבל ל -750₪)".
מה דעתך על התחרותיות בתחום הזה בארץ?
"תחום ההשמה בארץ הוא דיכוטומי. מצד אחד רוב השוק העסקי עובד לפי השיטות שהיו נהוגות בשנות ה-60: זה נקרא השמה מסורתית. מה זה אומר? מקבלים ערימה של קורות חיים ועושים "הגרלה" עם מי לדבר. בגלל שהיום יש טמפלטים מוכנים של קורות חיים אזי לא באמת אפשר לסנן בצורה רצינית ומקצועית מועמדים. מצד שני, אנחנו נמצאים בעידן שבו מנסים לנצל את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר על מנת לחקות את צורת החשיבה של מנהלת גיוס מנוסה ולהעביר אותה לרמה של בינה מלאכותית. אבל כל עוד אנשים מגייסים אנשים – אין תחליף ליכולת של מנהלת גיוס מקצועית המכירה את הארגון ופרופיל המשרה בצורה מעמיקה, ויודעת לזהות האם המועמד מתאים או לא – לא רק למשרה אלא גם לארגון".
עם איזה קשיים מגייסות מתמודדות בתחום בארץ?
"הקשיים הם בעיקר אי הכרה בחשיבות של תחום משא"ב בארגון. ארגון מצליח ונכשל על סמך איכות העובדים שלו. בגלל שתחום משא"ב נחשב תחום נשי, לאורך שנים הייתה החלשה של התפקיד. מנהל הכספים או מנהל המכירות ברוב המקרים נחשבים היו יותר חשובים ממנהלת משא"ב ולא כך צריך להיות. כמו שנפוליון אמר: הצבא צועד על קיבתו, אנו מאמינים שארגונים עסקיים מצליחים אודות לאנשים שמפעילים אותם. כל עוד לא יתבצע שינוי בגישה של בעלי החברות וההבנה שהמשאב החשוב ביותר הינו משא"ב, משא"ב ייתפס כמקצוע נשי, לא מתגמל במיוחד. אנחנו משנים את זה".
מה בעתיד – איך את רואה את הקהילה בעוד 5 שנים?
"אני חושבת שיותר ויותר נשים יעזבו את המוסדות המסורתיים ויחפשו את מקומן בקהילה שלנו, המאפשרת הכנסה גבוהה משמעותית ממה שהשוק מציע, תוך אפשרות לנהל את העסק הזה בצורה עצמאית, גמישה, עם איזון בריא עם חיי משפחה ופנאי. אני מאמינה שהקהילה שלנו תהיה אחת מהחברות המובילות בארץ בתחום הגיוס המקצועי ושיהיו עוד הרבה קהילות שלנו במקומות שונים בעולם".
טיפ להצלחה לנשים.
"תעזו לחלום. תאמינו בעצמכן. תעשו את הצעד הראשון".