מדריך התפתחות העובר בהריון לפי שבועות – שבוע שני להריון
לרוב, בשבוע 1-2 להריון את עדיין לא תחשבי כמי שבהריון. הסיבה לכך הינה הספירה הקלנדרית של 40 שבועות ההיריון. כלומר, שבועות אלו הינם שבועות בהם מתרחשים הביוץ וההפריה של הביצית.
כשאת נמצאת בשבוע הראשון או השני להריון, ההיריון נמצא בשבלים כה ראשוניים שרוב הסיכויים שלא יהיה ניתן לזהות את שק ההיריון אפילו בבדיקת אולטרסאונד. למרות זאת, ישנן נשים שטוענות כי הרגישו את הרגע שבו הן נכנסו להריון, ולעומתן, יש כאלה שלא שמו לב כי הינן בהריון עד לשלבים מאוחרים יותר של ההריון.
אך יחד עם זאת, בין אם את בשבוע הראשון או השני להריונך, קיימים מספר שינויים שמתרחבים בגופך. אחד מהשינויים האלה יכול להיות הצורך העולה במתן שתן.
שינוי נוסף בשלב ההתחלתי בשבועות 1-2 להריון הוא רגישות יתר בשדיים. הסיבה לרגישות זו נובעת מעליה ברמת האסטרוגן והפרוגסטרון שמתחילים להיווצר בכמות מוגברת יותר בתחילת ההיריון. בנוסף לכך, את עלולה לחוש בכבדות ובמלאות השדיים.
בנוסף לשינוי זה, את עלולה להרגיש שינויים שמתחילים להיווצר בחוש הריח שלך, כגון רגישות יתר לריחות מסוימים. ריחות שעבר היו נעימים עלולים להפוך לבלתי נסבלים. זאת כמובן בעקבות השינויים ההורמונליים שעוברים על גופך בשבועות הריון אלו.
חשוב לציין כי רוב השינויים והסימפטומים להריון מתחילים להופיע החל משבוע ה-4 להריון. אך יש נשים הטוענות כי שמו לב לדימום וגינאלי קל או הכתמה שהופיע על התחתונים. דימום זה נקרא בשם דימום השתרשות, ולרוב יופיע החל מהשבוע השלישי להריון. למידע נוסף על זיהוי דימום השתרשות לחצי כאן.
על מנת לוודא כי הנך בהריון, בשלב זה, תוכלי לרכוש ברוב בתי המרקחת בדיקה לזיהוי מוקדם של ההיריון, אותה ניתן לבצע החל מהיום הראשון של האיחור בווסת. יש בדיקות שמעריכות הריון אפילו מספר ימים לפני האיחור בווסת. בנוסף לכך, בעוד כשבוע שבועיים תוכלי לגשת להיבדק אצל הגינקולוג שלך וכן, לקבל הפניה לזיהוי הריון על ידי בדיקות דם.