מתכון צמחוני Yael's Cuisine
4 מנות | זמן הכנה: 60 דקות
דים סאם פטריות וקרם כמהין | מתכון צמחוני
חומרי גלם
לבצק:
- 2 כוסות קמח ללא גלוטן
- ½ כפית מלח
- מים
למלית:
- 200 גרם פטריות שמפניון
- 2 פטריות מלך היער
- חופן אגוז מלך
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כף שקדים טחונים
- 2 כפות מים
לקרם כמהין:
- 1 כוס אגוזי קשיו מושרים במים 3 שעות
- 1 כוס מים
- 3 פטריות שמפיניון
- 1 כפית מחית כמהין איכותית
- 1 כף שמרי בירה
- ¼ כפית לימון סחוט
- 1 כף רוטב סויה
להגשה:
- 150 גרם פיטריות שינוקי
- שמן צ'ילי אדום
- סומסום שחור קלוי
- שמן סומסום
הוראות הכנה
- בצק – לערבב חצי כוס מים עם מלח ולהוסיף לאט לאט את הקמח תוך כדי ערבוב. לערבב היטב עד לקבלת בצק יציב וגמיש. לעטוף בניילון נצמד ולתת לו לנוח כ-15 דקות.
- מלית – לקצוץ את כל הפטריות והאגוזים דק, לערבב בקערה יחד עם השקדים הטחונים, המלח, הפלפל והמים.
- קרם כמהין – לטחון את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד, חלק וקרמי. לטעום ולדייק את התיבול, במקרה הצורך, עם מלח/פלפל/לימון/מחית כמהין.
- להכנת כיסוני הדים סאם – לשטח את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ ולחרוץ עיגולים בקוטר של 8 מ"מ. להניח במרכז העיגול כף של המלית, וסגור את כיסון הדים-סאם. ניתן להרטיב עם מעט מים את הקצוות כדי שידבקו (ראו דוגמא בסרטון). להכין את שאר הכיסונים.
- לאדות את הדים סאם כ-10 דקות במתקן אידוי.
- להקפיץ את פטריות השינוקי למשך דקה במחבת עם מעט שמן זית.
- להגשת המנה – להניח 2 כפות קרם כמהין על צלחת, מעל להניח דים-סאם, ומעל לפזר מספר פטריות שינוקי. לטפטף מספר טיפות שמן צ'ילי וכ-3 טיפות שמן סומסום. לפזר מעל טיפה סומסום שחור.
בתאבון!