Mushroom-Dim-Sum-Recipe-Yaels-Cuisine-c

דים סאם פטריות וקרם כמהין צמחוני | מתכון יעל ריבר

מתכון צמחוני Yael's Cuisine

4 מנות | זמן הכנה: 60 דקות

דים סאם פטריות וקרם כמהין | מתכון צמחוני

חומרי גלם

לבצק:

  • 2 כוסות קמח ללא גלוטן
  • ½ כפית מלח
  • מים

למלית:

  • 200 גרם פטריות שמפניון
  • 2 פטריות מלך היער
  • חופן אגוז מלך
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף שקדים טחונים
  • 2 כפות מים

לקרם כמהין:

  • 1 כוס אגוזי קשיו מושרים במים 3 שעות
  • 1 כוס מים
  • 3 פטריות שמפיניון
  • 1 כפית מחית כמהין איכותית
  • 1 כף שמרי בירה
  • ¼ כפית לימון סחוט
  • 1 כף רוטב סויה

להגשה:

  • 150 גרם פיטריות שינוקי
  • שמן צ'ילי אדום
  • סומסום שחור קלוי
  • שמן סומסום

הוראות הכנה

  • בצק – לערבב חצי כוס מים עם מלח ולהוסיף לאט לאט את הקמח תוך כדי ערבוב. לערבב היטב עד לקבלת בצק יציב וגמיש. לעטוף בניילון נצמד ולתת לו לנוח כ-15 דקות.
  • מלית – לקצוץ את כל הפטריות והאגוזים דק, לערבב בקערה יחד עם השקדים הטחונים, המלח, הפלפל והמים.
  • קרם כמהין – לטחון את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד, חלק וקרמי. לטעום ולדייק את התיבול, במקרה הצורך, עם מלח/פלפל/לימון/מחית כמהין.
  • להכנת כיסוני הדים סאם – לשטח את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ ולחרוץ עיגולים בקוטר של 8 מ"מ. להניח במרכז העיגול כף של המלית, וסגור את כיסון הדים-סאם. ניתן להרטיב עם מעט מים את הקצוות כדי שידבקו (ראו דוגמא בסרטון). להכין את שאר הכיסונים.
  • לאדות את הדים סאם כ-10 דקות במתקן אידוי.
  • להקפיץ את פטריות השינוקי למשך דקה במחבת עם מעט שמן זית.
  • להגשת המנה – להניח 2 כפות קרם כמהין על צלחת, מעל להניח דים-סאם, ומעל לפזר מספר פטריות שינוקי. לטפטף מספר טיפות שמן צ'ילי וכ-3 טיפות שמן סומסום. לפזר מעל טיפה סומסום שחור.

בתאבון!

yael-cuisine-logo-300

"המטבח של יעל" - יצירת קשר

אהבתם/ן? שתפו ברשת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

my vibes by yanna berman

ברוכות הבאות למגזין מיי וייבס! למידע נוסף אודות המגזין לחצו כאן»

FOLLOW MY VIBES
הרשמה לניוזלטר
דילוג לתוכן