מתכון לתבשיל קינואה מקסיקני מעורר תאבון
קינואה הוא ללא ספק אחד המאכלים האהובים עלי! הוא בריא, מזין, טעים וקל להכנה. בשבוע שעבר שיתפתי מתכון לסלט קינואה ים תיכוני אותו ניתן לקרוא כאן. השבוע אני משתפת מתכון נוסף – תבשיל קינואה מקסיקני שללא ספק יעורר לכם את התאבון!
אל תבשיל הקינואה הטעים הזה נוסיף גרגרי תירס, שעועית שחורה, סלסלת עגבניות, ואבוקדו שיעניק טעם עשיר לקומבינציית הטעמים הנפלאה של המנה.
אם אתם מחפשים מתכון לאוכל מקסיקני או מתכון לארוחת בוקר בריאה להתחיל איתה את היום, תבשיל הקינואה הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים.
את תבשיל הקינואה הזה מבשלים בסיר אחד יחד עם כל המרכיבים כך שהקינואה סופגת את הטעמים הנהדרים של כל חומרי הגלם.
אילו מצרכים צריך כדי להכין תבשיל קינואה מקסיקני?
מה שנהדר במתכון הזה הוא שממש קל להכין אותו ותוך פחות מחצי שעה, יהיה לכם תבשיל קינואה מזין וממלא. המתכון מתאים להגשה ל-4 סועדים.
להלן המרכיבים להכנת תבשיל קינואה מקסיקני:
1 כוס קינואה לא מבושלת
2 שיני שום, כתושות
3 כפיות שמן זית או קנולה
2 פלפלי חלפיניו, קצוצים ללא הגרעינים
½1 כוסות שעועית שחורה מבושלת (קפואה או מפחית שימורים)
1 כוס גרגירי תירס, קפואים או מפחית שימורים
½ פחית שימורים של עגבניות מרוסקות או חתוכות דק. ניתן להחליף ב-2 עגבניות גדולות קצוצות דק.
1 כוס מים או ציר מרק ירקות/ציר מרק עוף
½ כוס כוסברה קצוצה
1 ליים, סחוט
1 כפית מלח
פלפל גרוס לפי טעם
1 כפית אבקת צ'ילי, לאוהבי החריף
מצרכים לגוואקמולי – ממרח אבוקדו מקסיקני
1 אבוקדו גדול בשל, מגולען
½ שום, כתוש
½ ליים, סחוט
מלח ופלפל לפי טעם
איך להכין תבשיל קינואה מקסיקני בקלות?
כדי להכין את תבשיל הקינואה המקסיקני הטעים הזה עקבו אחר ההוראות הבאות:
- לחמם שמן זית בסיר בגודל בינוני.
2. להוסיף את השום ופלפלי החלפיניו ולטגן קלות על להזהבה חלקית.
3. להוסיף את הקינואה, מים/ציר ירקות/ציר עוף, גרגרי תירס, שעועית שחורה, עגבניות מרוסקות, אבקת צ'ילי, מלח ופלפל.
4. לערבב, להביא לרתיחה, לכסות ולהוריד את האש לאש קטנה.
5. לבשל כ-20 דקות עד שהקינואה מוכנה והמים נספגים.
6. להוריד מהאש, להוסיף מיץ ליים, כוסברה ולערבב קלות.
7. להגיש בקערות, עם תוספת קוואקמולי בצד או מעל התבשיל.
איך להכין גוואקמולי?
כדי להכין את הקוואקמולי, יש למעוך את האבוקדו הבשל עם מזלג, להוסיף את הליים, מלח והפלפל ולערבב.
רעיונות לתוספות טעימות לתבשיל קינואה מקסיקני
אופציה נהדרת להגיש את התבשיל הזה הוא עם סלסת עגבניות טרייה מעל, ביצה עלומה, ונאצ'וס.
להלן תוספות פופולריות לתבשיל קינואה מקסיקני:
- יוגורט
- סלסת עגבניות טרייה
- גבינת פרמז'ן מגורדת
- רוטב חריף
- נאצ'וס
- גוואקאמולי
- ביצה עלומה
איך ניתן לשמור תבשיל קינואה במקרר?
את תבשיל הקינואה המבושל ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר למשך עד 7 ימים. אם הוספתם אבוקדו טרי, מומלץ לאכול את המנה במקום, אחרת הוא ישחיר.
בנוסף, ניתן להקפיא תבשיל קינואה ולשמור אותו כך במשך כחצי שנה.
איך להכין נאצ'וס בבית?
נאצ'וס ביתי יכולה להיות תוספת מעולה להגשה עם תבשיל הקינואה המקסיקנית שלכם! אף על פי שזה עלול להיחשב כמסובך, באופן מפתיע אפשר להכין נאצ'וס בבית ממש בקלות! למתכון המלא להכנת נאצ'וס לחצו כאן.
להלן השלבים להכנת נאצ'וס ביתי תוך מספר דקות:
- כדי להכין נא'צוס ביתי עליכם להצטייד בטורטיות ושמן לטיגון.
2. חיתכו את הטורטיות ל6-8 חלקים שווים כמו בצילום שמעל. כדי שהנאצ'וס ייצא יותר קריספי, ניתן לייבש את הטורטיות בתנור למשך 5-10 דקות על 200 מעלות לפני הטיגון.
3. חיממו כוס שמן במחבת בינונית.
4. טגנו את הטורטיות בשמן עד להזהבה קלה והניחו על נייר סופג.
הטורטיות שלכם מוכנות בתאבון!
טיפ מטריף להגשת תבשיל קינואה מקסיקני
דרך מדליקה להגיש את תבשיל הקינואה הזה הוא כמילוי בתוך פלפלים קלויים בתנור. זה טעים ונראה טוב – מה שהופך את זה למנה המושלמת להגשה לאורחים שלכם.
כדי להכין פלפלים ממולאים בתבשיל קינואה מקסיקני, עקבו אחר ההוראות הבאות:
- אחרי שתבשיל הקינואה שלכם מוכן, חתכו מספר פלפלים לחצאים לאורכם.
2. מלאו את הפלפלים בתבשיל והניחו על מגש אפייה.
3. פזרו מעל גבינת מוצרלה ופרמז'ן, או כל תערובת גבינות אחרת שאתם אוהבים.
4. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-20 דקות עד שהפלפלים הופכים להיות רכים והגבינות נמסות.
5. קשטו עם עלים של כוסברה והגישו חם לסועדים.
בתאבון!
כתבות נוספות שיעניינו אותך
מוס פיסטוק עשיר בביצת שוקולד – הקינוח המושלם!
דיאטת שייקים – כך תרדו במשקל בכיף