מתכונים Yael's Cuisine
מתכון ללא גלוטן | 4 מנות
מרק מיסו יפני עם רביולי שקוף במילוי ירקות שורש קצוצים דק
רכיבים – בסיס למרק:
- 1 בצל
- 200 גרם פטריות שמפיניון או שיטאקי (אפשר גם מיובשים)
- 1 ראש שום שלם עם קליפה
- פרוסה אחת של ג'ינגר בעובי 3 ס"מ
- 1 כף שום זרעי ענבים
- אצת קומבו מיובשת בגודל 5 ס"מ
- 6 עלי כרוב לבן
- 4 ליטר מים
מרכיבים להוספה למרק בסיום הבישול:
- 1/4 כוס מחית מיסו בהירה
- 3 כפות טחינה גולמית
- מחית שום מתוך ראש השום המבושל (לסחוט את השום המבושל את תוך המרק)
מרכיבים למלית הרביולי:
- 2 גזרים
- 1 קולורבי גדול
- 1 קישוא
- 4 דפי אורז
- חצי כוס בצל ירוק קצוץ
- חצי כוס צנונית מגורדת
- 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
- שמן סומסום
הוראות הכנה:
המרק:
- לבשל את כל המרכיבים של בסיס המרק, להביא לרתיחה, ולבשל על אש נמוכה למשך שעה.
- להוציא את ראש השום הגדול מהמרק ולסחוט אותו אל תוך המרק.
- לטחון את כל מרכיבי המרק (ניתן בבלנדר או בעזרת מוט בלנדר).
הרביולי:
- לחתוך לקוביות של 5 מ"מ את הגזרים, קולורבי והקישוא ולבשל אותם בסיר קטן נפרד עם כוס נוזלים מתוך נוזל המרק למשך 5 דקות.
- להרטיב את דף האורז בקערה עם מים, ולהניח על משטח יבש.
- להניח במרכז דף האורז כף מהמלית עם קצת בצל קצוץ ולסגור ע"י קיפול ארבעת הקצוות (ראו בסרטון).
להגשה:
- למזוג בקערה את המרק, להניח רביולי אחד, לפזר מעל קצת צנון מגורד, צילי אדום.
- ניתן להוסיף כמה טיפות של שמן סומסום לטעם.
בתאבון!