איך להכין פאי תפוחים – מתכון
פאי תפוחים הינו קינוח קלאסי שהרבה אוהבים. לפניכם פאי תפוחים מתכון מנצח! מתכון שבו התפוחים נאפים כאשר הם חתוכים לפלחים, היוצרים מילוי מתקתק, מונחים על בצק חמאה עשיר – וכך מתקבל פאי טעים במיוחד!
לצד פאי התפוחים ניתן להגיש גלידת וניל וקצפת, כך שאף אחד לא יוכל לסרב למנת הקינוח המטריפה.
אילו מצרכים תצטרכו כדי להכין את פאי התפוחים הטעים הזה?
מצרכים להכנת פאי התפוחים:
לבצק חמאה
½2 כוסות קמח לבן (350 גרם)
1 כף אבקת סוכר
½ כפית מלח דק
1 חלמון
200 גרם חמאה קרה (חשוב!)
מים קרים (חשוב!) להוספה לפי הצורך
למלית התפוחים
6-8 תפוחים, חתוחים לפלחים
½1 כוסות סוכר חום או 1 כוס סוכר לבן
1 ½ כפיות תמצית וניל
¼ כפית מלח
1 כפית קינמון טחון
¼ כפית אגוז מוסקט
¼ כפית אבקת ג'ינג'ר
¼ כפית הל
1/6 כפית אבקת פלפל אנגלי
5 כפות קמח תופח
1 ביצה גדולה
50 גרם חמאה מומסת
איך להכין פאי תפוחים מושלם?
פאי פתוחים מתכון
המתכון הפשוט הזה מאפשר להגיע למרקם ורמת אפייה מושלמת של התפוחים בפאי. אין צורך לבשל את התפוחים טרם האפיה, לעומת הרבה מתכונים אחרים, מה שהופך את המתכון הזה לקל ומהיר להכנה.
את הכנת הפאי מתחילים עם הכנת בצק החמאה שישמש כבסיס הפאי. למי שמעוניין, ניתן להכין כמות גדולה יותר של בצק חמאה פריך ליצירת רצועות בצק לקישוט הפאי בטכניקת שתי וערב. לאחר מכן עוברים לחיתוך של התפוחים, אליהם מוסיפים מספר מרכיבים נוספים שיחד יוצרים תערובת מתוקה ולבסוף מסדרים על פני הבסיס. לאחר האפייה, מתקבל מילוי אוורירי וטעים.
להלן הוראות הכנה מפורטות להכנת פאי התפוחים המושלם הזה:
בצק חמאה פריך – הוראות הכנה
אחד הסודות של הכנת בצק חמאה פריך וטעים הוא השימוש בחומרי גלם קרים כדי לשמור על חמאה קרה. בהתאם לכך, אחד המרכיבים החשובים בבצק חמאה פריך הוא שימוש בחמאה קרה. לכן מומלץ לקרר את כל המרכיבים של הבצק, להקפיד להשתמש בחמאה קרה ובמידת הצורך להוסיף מים קרים.
ניתן לערבב את הבצק בידיים או במערבל, חשוב לא לערבב יותר מידי את הבצק כדי להימנע מחימום יתר של החמאה.
כדי להכין את הבצק בידיים,
- בקערה גדולה, שמים את הקמח, אבקת סוכר, וחמאה חתוכה לקוביות. מערבבים עם הידיים עד לקבלת תערובת בצק פירורית.
- לאחר מכן, מוסיפים את החלמון, וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
- הופכים את הבצק לכדור, ומניחים במקרר לחצי שעה לפני הרידוד.
- בינתיים ממשיכים לשלב הבא של הכנת מילוי התפוחים.
מלית תפוחים – הוראות הכנה – חלק א
- התחילו בקילוף התפוחים וחתכו אותם לפלחים בעובי של כ-0.5-1 סנטימטרים.
- הניחו את פלחי התפוחים בקערה גדולה.
- הוסיפו לקערה את הסוכר, מלח, וניל ושאר התבלינים וערבבו היטב עד לכיסוי מלא של התפוחים.
- הניחו את תערובת התפוחים בצד בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה.
איך לרדד את הבצק?
- מניחים את הבצק בין שתי ניירות אפייה ומרדדים עם מערוך לעובי של כחצי סנטימטר.
- מוציעים את נייר האפייה העליון ומשטיחים את הבצק המרודד ישר אל תוך תבנית האפייה של הפאי.
- מומלץ לחורר את הבצק במזלג כדי למנוע התנפחות של הבצק במהלך האפייה.
- מניילנים ומכניסים למקפיא לרבע שעה.
המשך הכנת מלית התפוחים – חלק ב
- בינתיים בקערה נפרדת, טורפים את הביצה, מוסיפים את החמאה, והקמח ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
- מוזגים את תערובת הביצה והקמח אל תוך הקערה הגדולה של התפוחים ומערבבים היטב.
הרכבת הפאי לפני אפייה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מוציאים את התבנית של העוגה עם תחתית הבצק מהמקפיא.
- מתחילים בלסדר את התפוחים על פני הבצק.
- מוזגים את יתר תערובת הנוזלים של התפוחים מעל התפוחים שבתבנית.
- כדי ליצור שכבת קראסט נוספת, ניתן להכין רצועות בצק חמאה פריך ולקשט את העוגה בצורת שתי וערב. במידה מוסיפים שכבת בצק נוספת, מומלץ להבריש את השכבה עם ביצה טרופה לקבלת מראה מבריק ורקסטי יותר של הפאי מלמעלה.
- מכניסים לתנור ואופים למשך כשעה ורבע.
- אם החלק העליון של הפאי מתחיל להשחים מהר מידי, ניתן לכסות את הפאי עם נייר אלומיניום כדי למנוע מהשכבה העליונה להישרף.
איך להגיש את פאי התפוחים?
לאחר שהפאי נאפה, יש לתת לו להתקרר מעט עד להתייצבותו לפחות כחצי שעה. לאחר מכן, כדי להגיש את הפאי, ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מעל הפאי ולהגיש אותו עם כדור גלידה וניל וקצפת.
בתאבון!
באילו תפוחים מומלץ להשתמש כדי להכין את פאי התפוחים הזה?
קיים מגוון רחב של תפוחים. מומלץ להשתמש בתערובת של מספר סוגי תפוחים שאתם אוהבים להכנת הפאי. כך למעשה תוכלו להעשיר את טעמו של פאי התפוחים שלכם. להלן מספר זני תפוחים מומלצים להכנת פאי תפוחים שניתן לרכוש בארץ:
- פינק ליידי – גודלם בינוני, טעמם מתוק ובעלי ארומה חזקה. מתאים מאוד להכנת פאי, שומרי על צורתם באפייה.
- רד דלישס – זן התפוחים הנמכר ביותר בעולם. בישראל ידוע בשם "תפוח חרמון", בארץ התפוח גדל באזורי הגולן, גוש עציון והגליל העליון. גודלו ממוצע וגוונו אדום בוהק. בשרו של התפוח רך ועסיסי.
- גולדן דלישס – בדומה לרד דלישס, גם הזן הזה אהוד מאוד בקרב הקהל הישראלי. צבעו צהוב-ירקרק וטעמו מתוק גם כן. באפייה הופך לרך.
- גרני סמית' – זן תפוחים ירוק, קשה יחסית ופופולרי מאוד באפייה. על אף מרקמו הקשה וטעמו החמוץ-מתוק, באפייה טעמו הופך להיות מתוק וקרמלי.
- פוג'י – זן תפוחים זה נוצר מהכלאה של רד דלישס ותפוחי רולד גנט. גודלו גדול יחסית, קליפתו חלקה עם גוונים אדומים בהירים וחיי המדף שלו ארוכים ביחס לזנים אחרים.
- גאלה – תפוחים בעלי מקרם קמחי ורך, צבעם אדום צהוב. מכונים גם בשם "תפוחי דבש".
האם צריך לאפות את בסיס בצק החמאה בנפרד לפני ששמים את התפוחים?
באופן כללי, לא חייבים לאפות את בצק הבסיס לפני ששמים את מלית התפוחים. במקרים בהם כן ניתן לעשות חצי אפייה לפני כן היא כאשר מעוניינים להימנע מהתנפחות של בסיס הפאי או כשמעוניינים להכין תחתית עבה של בסיס או מלית תפוחים לפאי.
במקרים בהם כן עושים חצי אפייה, נהוג לאפות כאשר מעל מונחים נייר אפייה ומשקולות של קטניות כמו למשל שעועית יבשה או גרגרי חומוס.
כדי למנוע צניחה של הבצק, לפני הוספת המלית ניתן לעטוף את הבצק בניילון ולהכניס את הבצק למקפיא למשך כ-30 דקות.
כמה זמן לוקח לאפות את פאי התפוחים?
פאי תפוחים סטנדרטי בקוטר של כ-22 סנטימטרים לוקח לאפות כשעה ורבע בטמפרטורה של 200 מעלות.
אחת הטענות הרווחות היא שהמילוי של מלית התפוחים יוצא רטוב מידי. לכן חשוב מאוד להוסיף את כפות הקמח אל המלית, כפי במצויין במתכון, ולוודא שהפאי אכן מוכן ונאפה היטב טרם סיום האפייה.
איך יודעים מתי פאי התפוחים מוכן?
כדי לזהות אם פאי התפוחים שלכם מוכן, שימו לב לנקודות הבאות:
- פאי התפוחים נראה מוזהב ואפוי.
- התפוחים נראים רכים ושזופים מעל.
- מלית התפוחים יציבה ואפויה. ניתן לבדוק זאת על ידי ניענוע קל של התבנית מצד לצד. אם הפאי נראה לא יציב, המשיכו באפייה.
- תחתית בצק הפאי עשוי היטב ואף שזוף.
איך להכין פאי תפוחים פרווה?
כדי להכין פאי תפוחים פרווה, ניתן להחליף את החמאה שבמתכון זה בשמן קוקוס מוצק כשהוא קר, כלומר את 200 גרם החמאה ניתן להחליף ב-160 גרם שמן קוקוס מוצק להכנת הבצק. שימו לב כי יש גם חמאה במלית, אותה ניתן להחליף ב-3 כפות שמן קוקוס נוזלי.
מתכונים טעימים נוספים מומלצים באתר
מוס פיסטוק עשיר בביצת שוקולד – הקינוח המושלם!