מתכון להכנת נאצ'וס טעים במיוחד מטורטיות
הם טעימים, הם קריספיים, והם הולכים נהדר עם קוואקמולי ומתבלים נוספים! מדינת המקור של הנאצ'וס הינה מקסיקו, בה נהוג להכין את הנאצ'וס מטורטיות שעשויות מתירס. למעשה אלו הם סוג של קרקרים, וניתן להכין אותם במספר דרכים. לפניכם, נאצ'וס מתכון קל במיוחד ומהיר להכנה!
אילו מצרכים צריך כדי להכין נאצ'וס ביתיים?
להכין נאצ'וס זה קל, הרבה יותר ממה שרוב האנשים חושבים. מה שכל כך מדליק בהם הוא שניתן להכין אותם ממש בקלות וכל מה שאתם צריכים הוא טורטיות ושמן.
איך להכין נאצ'וס ביתיים?
בכתבה הזאת נשתף שתי דרכים להכין נאצ'וס, הראשונה היא מתכון לנאצ'וס מטוגן והשנייה היא מתכון לנאצ'וס אפוי.
מה ההבדל אתם שואלים?
כמובן שאפוי הרבה יותר בריא כי לא מטגנים, אבל מצד שני הרבה טוענים שהמטוגן יותר טעים. דבר נוסף הוא שאם אתם רוצים להוסיף על הנאצ'וס כל מיני תוספות, לרוב במתכון האפוי יהיה הרבה יותר קל להוסיף מגוון תוספות, עליהם ארחיב בהמשך.
אז בואו נתחיל מהגרסה המטוגנת, ולאחר מכן נעבור לגרסה של הנאצ'וס האפוי.
לשני המתכונים, כל מה שתצטרכו הוא טורטיות. למתכון המטוגן רק שמן. ולגרסה האפויה, שמן ותוספות שנפרט בהמשך.
נאצ'וס מתכון מטוגן
להלן השלבים להכנת נאצ'וס ביתי תוך מספר דקות:
- כדי להכין נא'צוס ביתי עליכם להצטייד בטורטיות ושמן לטיגון. אלה יכולות להיות טורטיות תירס, אך ניתן להשתמש גם בטורטיות שעשויות מקמח רגיל או כל סוג קמח אחר.
2. חיתכו את הטורטיות ל6-8 חלקים שווים כמו בצילום שמעל. כדי שהנאצ'וס ייצא יותר קריספי, ניתן לייבש את הטורטיות בתנור למשך 5-10 דקות על 200 מעלות לפני הטיגון.
3. חיממו כוס שמן במחבת בינונית.
4. טגנו את הטורטיות בשמן עד להזהבה קלה והניחו על נייר סופג.
הנאצ'וסים המטוגנים שלכם מוכנים בתאבון!
נאצ'וס מתכון אפוי
גם כאן, כמו במתכון המטוגן, יש לחתוך את הטורטיות ל6-8 חלקים שווים. אלא שבמתכון הזה, יש לפזר את החתיכות על מגש אפייה עם נייר אפייה. לזלף שמן זית בנדיבות באופן אחיד מעל הנאצ'וסים הלא אפויים.
מעל זה אפשר לפזר תבלינים או תוספות כגון:
- פפריקה מתוקה/מעושנת/חריפה
- שום כתוש
- גבינת צ'דר/פרמז'ן
לאחר מכן להכניס לתנור לאפייה על 200 מעלות למשך כ-20 דקות או עד להזהבה מלאה.
ובתאבון!
כתבות נוספות שיעניינו אותך
תבשיל קינואה מקסיקני עם שעועית, תירס וסלסת עגבניות
מוס פיסטוק עשיר בביצת שוקולד – הקינוח המושלם!