מתכון להכנת קערת שוקולד ממולאת במוס פיסטוק איכותי
הן יכולות להפוך כל קינוח פשוט לקינוח אלגנטי ועוצר נשימה שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו!
הכירו את קערות השוקולד, בעלות מראה של ביצת שוקולד, אותן ניתן למלא במוס פיסטוק עשיר, קצפת, גלידה, וכל מה שאתם אוהבים!
המתכון לקינוח הזה הוא פשוט במיוחד ומהיר להכנה, מורכב ממספר חומרי גלם קטן ואין כלל צורך באפייה.
כל מה שתצטרכו כדי להכין את ביצי השוקולד הוא שוקולד 70% איכותי ובלונים קטנים. כמו כן, מוס הפיסטוק העשיר גם הוא מורכב רק מ-6 מרכיבים בלבד, ביניהם: שמנת להקצפה, משחת פיסטוק איכותית, תמצית וניל, גבינת שמנת, אבקת סוכר, וטיפה מלח. זה הכל!
ניתן להכנה גם ללא סוכר
את הקינוח הטעים הזה ניתן להכין בקלות גם ללא סוכר, מבלי לפגוע כלל בטעמו העשיר, כל מה שתצטרכו לעשות הוא לקנות שוקולד איכותי ללא סוכר להכנת ביצי השוקולד, ולהחליף את אבקת הסוכר בסטיביה או כל תחליף סוכר אחר שאתם מעדיפים.
טעמו העשיר של הפיסטוק עושה את העבודה יחד עם השוקולד והשמנת, מה צריך יותר מזה?!
קינוח מושלם להכנה עם ילדים
אם אתם מחפשים פעילות מדליקה עם הילדים, או קינוחים קטנים ומפנקים למסיבת קוקטלים שאתם מארגנים, הקינוח הזה הוא מושלם. את ביצי השוקולד מכינים על ידי טבילת בלונים קטנים בתוך שוקולד מומס, כך למעשה יוצרים את הצורה של קערות השוקולד אותן ממלאים בכל טוב. כך שהילדים שלכם יוכלו ליהנות מפעילות יצירתית עם שוקולד ובלונים ובסופה לאכול קינוח מפנק.
איך מכינים קערות שוקולד/ביצי שוקולד?
אז מה צריך כדי להכין את קערות השוקולד המושלמות האלה? להלן רשימת מרכיבים:
בלונים קטנים – מומלץ להשתמש בבלונים קטנים, ניתן לרכוש גם בלונים שמיועדים למילוי במים. הגודל שלהם אחרי ניפוח הוא כ-5 עד 10 סנטימטרים. רצוי כמובן לשטוף אותם לפני השימוש במתכון.
שוקולד 70% איכותי – ניתן לקנות שוקולד מריר, חלב או לבן, מה שאתם אוהבים. רצוי שיהיה איכותי כדי לקבל קינוח עשיר בטעמים.
ספריי שמן קנולה או שמן זית – להתזה על הבלונים לפני הטבילה בשוקולד, זאת בכדי להפריד בקלות את הבלונים מהשוקולד.
נייר אפיה ומגש – עליו נניח את הבלונים אחרי הטבילה בשוקולד ונעביר לקירור.
קערות שוקולד מבלונים – הוראות הכנה:
כדי להכין את ביצי השוקולד למילוי עקבו אחרי הוראות ההכנה הבאות:
- בכדי להמיס את השוקולד יש לשים את השוקולד בקערת נירוסטה או זכוכית ולחמם את הקערה ע"י סיר עם מים על האש נמוכה.
2. לערבב את השוקולד מידי פעם עד להמסה מלאה של השוקולד, להסיר מהאש ולתת לזה להתקרר בצד.
3. אחרי ששטפתם את הבלונים, לנפח מספר בלונים ושים בצד.
4. לסדר נייר אפייה על מגש ולהניח על משטח העבודה, ליד קערת השוקולד המומס, והבלונים המנופחים.
כדי להכין את ביצת השוקולד, יש לטבול את הבלון בתוך קערת השוקולד המומס, ולהעמיד את הבלון על נייר האפייה. במידת הצורך אפשר להחזיק את הבלון מספר שניות עד התייצבותו על המשטח.
שימו לב, כדי למנוע מהבלון להתפוצץ, יש לטבול את השוקולד רק לאחר שהתקרר. ניתן לטעות את השוקולד ולהרגיש שהוא לא חם.
5. אחרי טבילת הבלון בקערת השוקולד, ניתן גם לגלגל את הבלון בצלחת עם אגוזים קצוצים, סוכריות צבעוניות או קוקוס – כדי לקשט את קערת השוקולד שלכם ולתת לה טעמים ומרקמים נוספים.
6. לחזור על הפעולה עם שאר הבלונים, לסדר את כולם על נייר האפייה, ולהכניס למקרר לכ-15 דקות על מנת לגרום לשוקולד להתקשות. אם שכבת השוקולד שלהם יצאה עבה יותר, השאירו את הבלונים בקירור עד שהשוקולד מתקשה לחלוטין, ניתן אף להכניס למקפיא בכדי לזרז את התהליך.
7. אחרי שהשוקולד מתקרר ומתקשה, פוצצו את הבלונים עם סיכה, סכין או מספריים והוציאו את שאריות הבלונים מביצי השוקולד.
8. מלאו את ביצי השוקולד שלכם במילוי שאתם אוהבים. שימו לב, הכי טוב למלא את קערות השוקולד האלה במילויים קרים כמו קצפת, מוס, גלידה או קרמים למיניהם – זאת בכדי לשמור על השוקולד יותר זמן שלא ימס.
איך למנוע מהבלונים להידבק לשוקולד?
חשוב למרוח שמן על הבלונים לפני הטבילה שלהם בשוקולד. ניתן לעשות זאת ע"י ספריי שמן, או מריחת שמן על ידי צבר גפן על הבלון. לאחר מכן, לפני שמפוצצים את הבלונים, וודאו כי השוקולד התקרר לחלוטין! ברגע שהשוקולד חוזר למצב מוצק, ניתן לפוצץ את הבלון.
איך להכין קערות שוקולד ללא בלונים?
אם אתם פחות בעיניין של בלוני שוקולד מתפוצצים שמלכלכים את כל המטבח, ניתן לרכוש תבנית סיליקון בצורת כדורים להכנת קערות שוקולד. למשל כמו תבנית הסיליקון הזו מאמאזון. יש תבניות סיליקון ללא BPA בהן ניתן להשתמש בקלות ולהכין קערות שוקולד מושלמות. כדי להכין קערת שוקולד באמצעות תבנית כזאת, יש למלא שוקולד מומס בתוך התבנית כך שכל דפנות התבנית יהיו מכוסות בשוקולד, לקרר במקרר, ולהוציא בעדינות מתוך התבנית.
עכשיו נעבור לחלק השני של המתכון הזה, להכנת מוס הפיסטוק.
איך להכין מוס פיסטוק עשיר וטעים?
כדי להכין את מוס הפיסטוק הטעים הזה יש להצטייד בחומרי הגלם הבאים:
- 1 מיכל שמנת להקצפה 250 מ"ל 38%
- 1 קופסת גבינת שמנת (למשל סימפוניה או פילדלפיה)
- 3/4 כוס אבקת סוכר
- חצי כוס משחת פיסטוק איכותית / חמאת פיסטוק
- 1 כפית תמצית וניל
- מעט מלח
- חצי כוס פיסטוקים קלויים/קצוצים לקישוט
מוס פיסטוק – הוראות הכנה:
- בקערה גדולה, לשים שמנת להקצפה וגבינת שמנת ולהקציף עם מיקסר ידני עד לקבלת מרקם אחיד.
- להוסיף את חמאת הפיסטוק, אבקת סוכר, וניל, מלח ולערבב עד לקבלת מסה אחידה.
- אחרי שמוס הפיסטוק מוכן, ניתן להכניס אותו לקירור במקרר עד להרכבת המנה טרם ההגשה.
מוס פיסטוק בקערת שוקולד – תוצאה סופית
להלן מספר צילומים של קערות שוקולד ממולאות במוס פיסטוק מקושטות בפירות יער, שברי שוקולד מריר, פיסטוקים קלויים שלמים וקצוצים, ופקאנים.
רעיונות נוספים למילוי קערות שוקולד
ניתן למלא את קערות השוקולד במגוון רחב של קינוחים שאתם אוהבים! כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לוודא שהקינוח שאתם ממלאים בתוך ביצי השוקולד לא חם כדי למנוע המסה לא רצויה של השוקולד. להלן מספר רעיונות:
- מוסים בטעמים שונים – מוס וניל, מוס שוקולד, מוס תות וכו'.
- כדורי גלידה
- קצפות
- קוביות בראוני או כל עוגה אחרת חתוכה.
- קרם פטסרי – קרם וניל
בתאבון!
כתבות נוספים שיעניינו אותך
דיאטת שייקים – כך תרדו במשקל בכיף
מסכה טבעית לפנים – כך תכיני מסכת אבוקדו ביתית בעצמך
אתרי איפור ששולחים לישראל – מוצרי פארם אונליין